Nog meer regelen :)

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 19:00

In onze vorige blog vertelden wij over het regelen van de tickets, hotels en onze huurauto. En het huren van de draagzakken en een bedbox voor in het vliegtuig. Maar dat is natuurlijk nog niet alles.
Een goede voorbereiding is het halve werk. En… zorgt voor heel veel voorpret.
Wij hebben vele avonden gezeten om alles te regelen en wat was dat leuk om te doen!

Terwijl wij de hotels aan het uitzoeken en boeken waren, kwam ook de vraag naar boven… waar en hoe slapen onze kinderen? Onze zoon slaapt thuis al in een groot bed, dus zou dat tijdens onze rondreis ook wel moeten kunnen. Maar onze kleine meid van net één jaar?
Als wij op vakantie gaan of een weekendje weggaan slaapt ze in een campingbedje. Toen ze wat kleiner was hadden wij de reiswieg Sky van Topmark, een ideaal ding. Deze is heel compact op te vouwen en doordat de wieg niet heel groot is past deze goed in kleine ruimtes. Je krijgt er ook een reistas bij. Tip! Zeker ook voor autovakanties. Neemt natuurlijk veel minder plek in dan een campingbedje. 
Wij zagen het niet zo zitten om te gaan slepen met ons eigen campingbedje. Dus, hadden we drie opties: Bij elk hotel een campingbedje proberen te regelen, een campingbedje kopen eenmaal in Amerika of nog even verder zoeken naar andere mogelijkheden.
Wij kwamen erachter dat niet elk hotel in Amerika een campingbedje beschikbaar heeft of dat je er soms behoorlijk voor bij moet betalen. Daarnaast is het ook maar de vraag van welke kwaliteit deze zijn. De eerste paar dagen in San Francisco hebben wij geen auto. Het zal dus niet makkelijk worden om zelf ‘even’ een campingbedje te kopen (niets is onmogelijk uiteraard). Wij speurden nog even verder, en dan is Google alweer je beste vriend.
Wij kwamen bij een verhaal uit over een rondreis met een peuter en daar werd een ‘travel cot’ van Deryan genoemd. Een travel cot is een slaaptentje dat je op de grond of op een bed kan zetten. Je kan het ook wel een campingbed tentje noemen. Het matrasje heeft zo’n systeem waarbij het zichzelf opblaast. Daarnaast is het heel compact te vervoeren en het weegt haast niks. Je kan het dus gewoon bij in je bagage stoppen.
Wij waren eruit, zo’n travel cot van Deryan moest het gaan worden. Hadden wij even geluk dat we die van iemand in de familie konden lenen.

Als je een pakketreis boekt zit daar meestal een transfer van het vliegveld naar je hotel in. Maar wij hebben alles zelf geboekt en ook los, dus moesten wij ook zelf het vervoer regelen naar ons hotel
Wij hebben gekeken welke opties er waren om van SFO naar ons hotel te komen en de BART (Bay Area Rapid Transport) naar Downtown San Francisco leek ons het leukst. Veel Amerikanen maken hier ook gebruik van.
Prijs voor een kaartje is $8,95 en de kids reizen gratis. Je kan deze niet van tevoren boeken, dat moet op het station zelf. Reistijd is ongeveer 30 minuten en dan zijn we een blok bij ons hotel vandaan. 
Tip! Bekijk het traject van de BART goed om te zien of er een halte in de buurt van je hotel is. Je wordt er niet vrolijk van als je met je koffers door half San Francisco moet wandelen.

Er is natuurlijk super veel te doen en te zien in San Francisco. De mooiste manier om de stad te ontdekken is lopend. Maar ga er maar eens aan staan, zo’n enorme stad. Wat hierbij kan helpen is de Hop On Hop Off bus. Terwijl je in de bus zit zie je al een heleboel moois voorbij komen. Maar, hij stopt ook op heel veel plekken. Natuurlijk in de buurt van bezienswaardigheden, en die zijn er heel veel in San Francisco. Stap uit bij een halte, wandel een stuk (en gebruik bijvoorbeeld je draagzak) en stap een halte (of twee) verder weer in. 
Tip! Zorg ervoor dat je een goed opvouwbare buggy hebt, want overal staat vermeld dat een kind niet in de buggy mag blijven zitten tijdens het rijden en dat de buggy opgeborgen moet worden. 
In 2014 hebben wij voor één dag tickets gehad voor deze bus, voor nu hadden wij bedacht dat twee dagen beter was. Zo kan je het rustiger aandoen, want de hele bustour hoeft niet per se in een dag gedrukt te worden. Wij hebben de verschillende aanbieders van Hop On Hop Off vergeleken met elkaar en zijn voor Big Bus Tours gegaan. Zij rijden met cabrio dubbeldekkers, vinden de kids vast hartstikke leuk (papa en mama in ieder geval wel).
Voor $68 heb je al een Deluxe ticket en dan mag je o.a. ook van de Night Tour (rijd je naar Treasure Island) en Sausalito Tour gebruik maken.
Eén van de stops van de bus tour is Union Square. Ons hotel ligt 50 meter hier vandaan. Dat betekent dus dat we om de hoek op kunnen stappen. 

Maar, om Amerika überhaupt binnen te mogen komen moesten wij allemaal wel in het bezit zijn van een Esta. Ook onze kids.
Een Esta is een digitale reistoestemming waarbij je geen visum aan hoeft te vragen. Het aanvragen van een Esta hebben wij heel makkelijk zelf geregeld via de officiële website van het Department of Homeland Security.
Pas op! Er zijn een heleboel websites waar je een Esta aan kan vragen, waar het voor je geregeld wordt….hier betaal je vaak te veel. 
Tip! Regel hier je Esta.

Wat wij van tevoren ook hebben geregeld is het lang parkeren op Schiphol. Wij hebben een parkeerplaats op Schiphol: P3 lang parkeren (garage) geboekt. Staat onze auto in ieder geval droog ;)
En we hebben nog een paar TSA sloten aangeschaft. Niet al onze koffers zijn voorzien van TSA sloten en als je naar Amerika reist is dat toch wel handig. De Amerikaanse douane mag namelijk jouw bagage controleren zonder dat je er bij bent. Krijgen ze jouw koffer niet open, dan zullen ze het slot forceren. Heb je een TSA slot? Dan krijgt de douane je koffer open met een loper.

In de volgende blog…. Onze rondreis gaat BEGINNEN!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.